Zelfstandig wonen zonder zorg

Binnen Nieuw Bleyenburg bestaan verschillende woonvormen. Er zijn 65 koopappartementen en 96 huurappartementen.

De huurappartementen worden verhuurd door woningcorporatie Woonzorg Nederland

  • in 25 van de huurappartementen is de Woongroep Tuinwijk gevestigd
  • in 10 van de huurappartementen exploiteert Abrona een woonvoorziening voor ouderen met een verstandelijke beperking

De koopappartementen worden particulier aangeschaft. Kopers worden automatisch lid van de VvE Nieuw Bleyenburg Woningen.

Kiezen voor Nieuw Bleyenburg is kiezen voor zelfstandig wonen. Dat betekent dat er van automatische zorg geen sprake is. Bewoners moeten er dus hun leven zelf organiseren. Zo nodig met hulp van familie, vrienden of buren. Of met de diensten zoals die door verschillende thuiszorgaanbieders en andere hulpverleners worden aangeboden.

Nieuw Bleyenburg is een prettige plek om te wonen, maar de kwaliteit van wonen en leven wordt vooral bepaald door de bewoners zelf. Daarom is de actieve inzet van hen op allerlei terreinen zo belangrijk.

Faciliteiten rondom Nieuw Bleyenburg

Noordoost is een van de meest geliefde delen van Utrecht. Met wijken als Wittevrouwen en Tuindorp Oost is het er goed wonen. Vanuit Nieuw Bleyenburg is het stadscentrum snel en gemakkelijk bereikbaar. Ook de ligging ten opzichte van de uitvalswegen is uitstekend. Voor fietsers is Nieuw Bleyenburg een ideale uitvalsbasis.
Vanaf de haltes aan de Kardinaal de Jongweg vertrekt bus 4 naar het Centraal Station en bus 30 naar Station Overvecht.

In de Jan van Galenstraat zijn enkele winkels, waaronder een postagentschap. Winkelcentrum De Gaard is gelegen op loopafstand. Om de dagelijkse boodschappen nóg gemakkelijker te maken staat elke maandag en donderdag van 10.45 tot 11.45 uur de rijdende winkel van Erik van Haren op het terrein van Nieuw Bleyenburg, naast het gebouw aan de Jan van Galenstraat.

In de directe omgeving zijn verschillende restaurants, huisartsen, tandartsen en kerken gevestigd. Het Griftpark, een van Utrechts meest bruisende stadsparken is vlak bij.

Faciliteiten binnen het gebouw

Binnen het complex zijn, aan de Jan van Galenstraat, enkele bedrijfsruimten waar diensten worden aangeboden door Eethuis De Helden, het Medisch Bewegingscentrum Utrecht en enkele kantoren van dienst- en zorgverlener Careyn.

Parkeren in en rondom Nieuw Bleyenburg

Op het terrein van Nieuw Bleyenburg is parkeren niet mogelijk. Er zijn, aan de zijde Jan van Galenstraat, slechts enkele parkeerplaatsen voor invaliden en (kort parkerende) bezoekers.

Alle koopappartementen beschikken over een eigen parkeerplaats in een van de parkeergarages onder het gebouw. Zie de pagina Kopen. Huurders kunnen een eigen plaats in een van de garages huren van Woonzorg Nederland. Zie hiervoor de pagina Huren.

Op de openbare weg rondom Nieuw Bleyenburg kan geparkeerd worden, ondermeer in het begin van de Van Esveldstraat, achter de winkels in de Jan van Galenstraat en in de Dekhuyzenstraat. Dit gebied ligt in de zone betaald parkeren. Achter de flats aan de overzijde van de Kardinaal De Jongweg kan na 11.00 uur gratis worden geparkeerd.
De parkeermeters in de buurt zijn voorzien van een kleurenscherm (touchscreen) waarop u uw kenteken invoert en de gewenste soort parkeerkaart kiest. Betalen kan uitsluiten met pinpas, chipknip en creditcard.  Inmiddels is ook “Parkeer en Bel” ingevoerd. Daarmee kunnen kortparkeerders veilig betalen met hun mobiele telefoon.

Bewoners kunnen bij de Afdeling Parkeren van de gemeente een parkeervergunning aanvragen waarmee tegen sterk gereduceerd tarief op de openbare weg kan worden geparkeerd (in 2020 € 9,- per maand). Bij dezelfde afdeling kan ook een bezoekersvergunning worden aangevraagd, waarmee uw bezoekers tegen sterk gereduceerd tarief kunnen parkeren. Meer hierover vindt u hier.