Faciliteiten in de buurt van Nieuw Bleyenburg

In de Jan van Galenstraat en het winkelcentrum De Gaard zijn verschillende voorzieningen zoals grote en kleine supermarkten, HEMA, drogisten, restaurants, postagentschappen en boeken- en kledingwinkel.

Ook zijn er zorgvoorzieningen in de buurt, waaronder gezondheidscentrum, apotheek, huisartsen, opticien, audicien, tandartsen en verpleeghuizen gevestigd.

Ook komt er twee maal per week een rijdende winkel op het terrein van Nieuw Bleyenburg, naast het gebouw aan de Jan van Galenstraat.

Ook zijn er kerken met verschillende signatuur in de nabijheid, evenals een wijkbibliotheek.

Vanuit Nieuw Bleyenburg is het stadscentrum snel en gemakkelijk bereikbaar.

Voor wandelingen kunt u ook terecht in de Voorveldse Polder, het Griftpark, de verschillende volkstuincomplexen en Park Bloeyendael.
Zowel voor de automobilisten als voor fietsers is Nieuw Bleyenburg een ideale uitvalsbasis.

Vanaf de haltes aan de Kardinaal de Jongweg (van Everdingenlaan) vertrekt een stadsbus naar het Centraal Station, resp. Voordorp. Een anders stadsbus vertrekt naar Sciencepark en UMC-Utrecht, resp. Station Overvecht en gaat door naar Winkelcentrum Overvecht.

Parkeren rondom Nieuw Bleyenburg

Aan de zijde Jan van Galenstraat zijn, op eigen terrein, enkele bezoekersparkeerplaatsen, deze vallen buiten de zone betaald parkeren.

Op de openbare weg rondom Nieuw Bleyenburg kan geparkeerd worden, ondermeer in het begin van de Van Esveldstraat, achter de winkels in de Jan van Galenstraat en in de Dekhuyzenstraat. Deze gebieden liggen in betaald parkeren zones.

In Tuindorp Oost kan tussen 11:00 uur en 06:00 uur gratis worden geparkeerd.
Bewoners kunnen voor een tweede auto bij de Afdeling Parkeren van de gemeente een parkeervergunning aanvragen.

Bij dezelfde afdeling kunnen bewoners een bezoekersvergunning aanvragen, waarmee bezoekers tegen sterk gereduceerd tarief kunnen parkeren in de betaald parkeren zone tussen de Kardinaal de Jongweg / Sartreweg / Biltstraat / F.C. Dondersstraat / Alexander Numankade / Blauwkapelseweg.