De Verenigingen van Eigenaars Nieuw Bleyenburg

Het gehele complex wordt beheerd door de ‘Vereniging van Eigenaars Nieuw Bleyenburg Gebouw’ (VvE Gebouw). Deze vereniging is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van het gebouw en de tuin. Daarin zijn zowel de kopers via de ‘Vereniging van Eigenaars Nieuw Bleyenburg Woningen’ (VvE Woningen), als Woonzorg Nederland (als ‘huisbaas’ van de huurders) vertegenwoordigd.

Eigenaren van een koopappartement zijn automatisch lid van de ‘Vereniging van Eigenaars Nieuw Bleyenburg Woningen’. De vereniging houdt minimaal één keer per jaar een ledenvergadering (doorgaans in het voorjaar) waarop het bestuur verantwoording aflegt, zaken van algemeen belang worden besproken en de begroting voor het komend jaar wordt vastgesteld.
De kopers-VvE is een actieve en gezonde vereniging. De VvE laat zich ondersteunen door het gespecialiseerd beheerskantoor “VvE Metea” te Nieuwegein (VvE Metea). Het kantoor advisereert bijvoorbeeld op het gebied van (meerjaren-) onderhoud, technische zaken, financieel beleid en verzekeringen. De professionele ondersteuning van VvE Metea zorgt ervoor dat we als vereniging niet voor onverwachte financiële verrassingen komen te staan.

Elk lid van de vereniging draagt verplicht bij aan het beheer en het onderhoud via de servicekosten. Deze zijn gekoppeld aan het oppervlak van elk appartement. De servicekosten bedragen tussen €175,- en €250,- per maand (prijsniveau 2022). VvE Metea int de servicekosten en verzorgt de financiële administratie.