Sociale huurwoningen voor 55+

De sociale huurwoningen zijn bestemd voor zelfstandige senioren vanaf 55 jaar en ouder. De woningen zijn rolstoelvriendelijk. De thuiszorgorganisatie Careyn levert bij sommige bewoners thuiszorg, maar het staat elke huurder vrij om te kiezen met welke zorgaanbieder men in zee wil gaan.
Er zijn diverse woningtypen. De oppervlakte van de woningen varieert van 44m2 tot 84m2. De woningen liggen in de twee vleugels van het gebouw, aan de Van Esveldstraat 33 t/m 159 en de Jan van Galenstraat 8 t/m 70. Beide vleugels zijn voorzien van een eigen entreehal met liften. Onder het gebouw zijn een gemeenschappelijke fietsenstalling en overdekte parkeerplaatsen. In het complex is regelmatig een bewonersconsulent aanwezig.

Huurprijzen

De woningen hebben een huurprijs vanaf € 655,20 per maand. De servicekosten zijn vanaf € 57,64 per maand. Huurprijzen zijn exclusief parkeerplaats. Een parkeerplaats is te huur vanaf € 41,61 per maand. Afhankelijk van leeftijd, inkomen en vermogen is huurtoeslag mogelijk. Nadere informatie over huurtoeslag kunt u bij de Belastingdienst verkrijgen. Prijzen per 1 juli 2016.

Toewijzing

Belangstellenden vanaf 55 jaar dienen ingeschreven te zijn als woningzoekende bij www.woningnet.nl. Vrijgekomen woningen worden aangeboden via www.woningnet.nl. Voor meer informatie over inschrijvingen bij www.woningnet.nl kunt naar de website gaan. Staat uw onderwerp er niet bij, kunt u uw vraag online stellen of bellen naar: 0900 260 00 60 (€ 0,45 per gesprek). Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 17:00 uur.

Passend toewijzen

Vanaf 1 januari 2016 hebben woningcorporaties te maken met ‘Passend toewijzen’. Dit houdt in dat kandidaat-huurders een bepaald inkomen moeten hebben bij een bepaalde huurprijs. Op onze internetpagina vindt u meer informatie.