Sociale huurwoningen voor 55+

De sociale huurwoningen zijn bestemd voor zelfstandige senioren vanaf 55 jaar en ouder. Het gros van de huurders is met pensioen. Daarnaast is een aantal huurders nog werkzaam, zodat de leeftijdsopbouw onder de huurders gevarieerd is. Er zijn diverse woningtypen. Alle woningen in het complex zijn rolstoelvriendelijk. De oppervlakte van de woningen varieert van 44 tot 84 m2. De woningen liggen in de twee vleugels van het gebouw: aan de Van Esveldstraat 33 t/m 159 en de Jan van Galenstraat 8 t/m 70. Beide vleugels zijn voorzien van een eigen entreehal met liften. In het complex is regelmatig een bewonersconsulent van Woonzorg aanwezig.

Belangstellenden dienen te zijn ingeschreven als woningzoekende bij Woningnet Regio Utrecht, nadere informatie vindt u hier.

Voor informatie over de actuele huurprijzen van de appartementen en de eventuele huur van een parkeerplaats, kunt u contact opnemen met de bewonersconsulent via telefoonnummer 088 – 921 03 98; e-mail nieuw.bleyenburg@woonzorg.nl

De woningen worden ‘passend toegewezen’, dat houdt in dat kandidaat-huurders een bepaald inkomen moeten hebben bij een bepaalde huurprijs. Hier vindt u daarover meer informatie.

Afhankelijk van leeftijd, inkomen en vermogen is huurtoeslag mogelijk. Nadere informatie over huurtoeslag kunt u verkrijgen bij de Belastingdienst.

Vrijgekomen woningen worden aangeboden via https://www.woningnetregioutrecht.nl/ 

Nadere informatie vindt u ook op https://www.woningnetregioutrecht.nl/